DIMDY.NL

Peter en Lucie Furer

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Onze shelties

daan vervaagdDaan ice vervaagdIce

joel vervaagd 

Joël 

yoshi rainbow vervaagdYoshi

denzell rainbow vervaagd

Denzell 

 megan rainbow vervaagdMegan
 Shay

  

Natuurlijk zijn wij niet over één nacht ijs gegaan bij de aanschaf van onze eerste Sheltie Yoshi.
Al bij onze eerste oriëntatie bleek dat de Sheltie grofweg in twee lijnen onder te verdelen is. De (in Europa meest voorkomende) Engelse lijn en de Amerikaanse lijn. Aangezien de “Amerikanen” in het algemeen wat steviger zijn gebouwd dan de Engelsen en onze voorkeur ook daar naar uitging, hebben wij gekozen voor een “Amerikaantje” en daar hebben we nog nooit spijt van gehad.

Yoshi was een voorbeeldhondje, maar Lucie trainde met Yoshi en Peter wilde ook wel eens wat meer trainen met een hond. Een jaar na Yoshi kochten we dan ook onze tweede Sheltie, Denzell. Denzell was een driekwart-Amerikaan en reu.
Na een tijdje zijn we met beide honden behendigheid gaan doen. Shelties zijn van nature werkhonden en dat viel bij de gehoorzaamheid, maar zeker ook bij de behendigheid te merken. Aangestoken door het behendigheidsvirus hebben we daarna het hele land afgereisd naar wedstrijden. Zowel Yoshi als Denzell hebben op het hoogste nationale niveau gelopen, terwijl Denzell ook nog tweede is geworden in de landelijke Veteranencompetitie van 2003.
Dat het geen garantie is dat alle Shelties bezeten zijn van werken en in het bijzonder van behendigheid heeft Megan ons derde hondje laten zien. Megan was snel onder de indruk en mentaal was zij lang niet zo sterk als Yoshi en Denzell, vandaar dat wij haar ook hebben bevorderd tot oppermascotte, een taak waarvan zij zich altijd met verve heeft gekweten.

Yoshi, Denzell en Megan zijn helaas inmiddels gestorven, waarbij Yoshi de respectabele leeftijd heeft behaald van ruim zestien jaar.

Zoals gezegd hebben we ook een dochter van Denzell, Ice. Ice is een echt werkertje. Hoe kan het ook anders met zowel een vader als een moeder (Pemrot Blue Princess Akita, eigenaar Carla Voorneveld) die die in de hoogste klasse behendigheid hebben gelopen. Helaas heeft Ice moeten stoppen met de behendigheid door een steeds terugkerende blessure. In het dagelijks leven heeft ze daar geen last van.

Daan hebben we enigszins onverwachts in augustus 2006 op een leeftijd van tweeëneenhalf jaar in onze roedel kunnen opnemen. Daan is een import-Amerikaan (geïmporteerd door Gerrit en Bea Enthoven van Pemrot) en heeft inmiddels tientallen nakomelingen waaraan hij zijn supervrije karakter heeft kunnen doorgeven.

Het was de bedoeling om pups van Ice en Daan te krijgen. Dat is helaas niet gelukt. Gezien de karakters en de lijnen waaruit beiden komen had die combinatie volgens ons én anderen garant gestaan voor superpups.

December 2011 is Joël onze roedel komen versterken. Ook Joël kwam enigszins onverwacht en ook Joël is een import-Amerikaan. Joël was rond een jaar toen hij bij ons kwam en is inmiddels helemaal 'ingeburgerd' in onze roedel. Wij zijn blij met die altijd vrolijke vriend.

De jongste telg uit de roedel is Shay. Shay is geboren in Duitsland (vom Ohmtalteufel in Lütjensee) uit een Canadeze moeder en een Poolse vader. Hoe internationaal wil je het hebben? Ook Shay heeft een grote mate van Amerikaans bloed in z'n aderen stromen.

Op de individuele pagina's vindt u meer informatie over de verschillende honden.